Binnen enkele momenten stappen onze Belgische atleten het vliegtuig op richting dé bakermat van onze sport! Onze toppers zullen het opnemen tegen enkele Olympische atleten.
Meer dan 40 landen zullen vertegenwoordigd zijn. Via de livestream die je kan terug te vinden op de website, hoef je er geen seconde van te missen! De belgische delegatie kijkt reeds uit naar enkele finaleplaatsen met (hopelijk) als kers op de taart, enkele medaillekansen!
Het WK zal plaatsvinden van donderdag 22 november t.e.m. zondag 2 december!
Meer info en het volledige programma vind je hier terug.
Wij duimen alvast mee. GO Belgium!    

Vanaf heden is het mogelijk om de data van de cursussen van initiator (pool) en instructeur B (pool en ocean) te raadplegen via onze rubriek activiteiten! Interesse om jouw diploma van initiator of instructeur B te halen? Schrijf je dan snel in via Sport Vlaanderen.

Volgende cursussen staan reeds op het programma (uren onder voorbehoud):

Opgelet! Voor deze cursussen kan er enkel via Sport Vlaanderen ingeschreven worden! 

 

RedFed zal gesloten zijn op volgende dagen:

donderdag 1/11, vrijdag 2/11 en maandag 12/11.


Bedankt voor uw begrip!N.a.v. de Week van de Official (6-14/10) is in samenwerking met de Vlaamse Sportfederatie (VSF) een tevredenheidsenquête opgemaakt.
In 2014 werd deze bevraging al eens afgenomen waarbij er toen een mooie respons was van 3570 officials (24 verschillende federaties). Dit jaar gaan we, samen met alle andere federaties, voor meer!
Vandaar deze warme oproep aan al onze officials om deze bevraging in te vullen.

A.d.h.v. deze resultaten zal gepoogd worden om de (eventuele) pijnpunten die de officials momenteel nog ervaren zoveel mogelijk proberen weg te werken om zo de tevredenheid (nog) te verhogen!
RedFed vindt het dan ook heel belangrijk dat er naar de mening van onze officials geluisterd wordt! Door jouw mening te geven help je niet alleen onze federatie maar ook alle andere federaties die al zijn officials broodnodig heeft.

Wij hopen hiermee dat jullie deze bevraging massaal zullen invullen opdat een goed beeld geschetst kan worden van jullie tevredenheid. Elke official heeft in zijn persoonlijke mail deze tevredenheidsenquête ontvangen (dank aan diegene die hem reeds ingevuld hebben). Mocht je de bevraging toch niet meer terugvinden of wens je deze graag nogmaals te ontvangen, aarzel niet om ons te contacteren.
Alle antwoorden zijn anoniem en nemen slechts een 10-tal minuutjes van jouw tijd in beslag!

In naam van het hele RedFed-team: alvast bedankt voor jouw tijd en moeite! 

Nog 2 keer slapen en we zijn er weer: het Vlaams Kampioenschap Lifesaving Pool! Op zondag 21 oktober zullen 9 clubs meedingen voor de prijzen. Kom en geniet mee van wat weer een topeditie zal worden! Alle atleten zullen het beste van zichzelf geven in 10 verschillende wedstrijden! Iedereen is welkom vanaf 9u in het zwembad van Aalst (Zwembadlaan 2, 9300 Aalst). Hopelijk tot dan! 

GEZOCHT: dé coolste sportclub van Vlaanderen!
Sport Vlaanderen en MNM zijn nog de hele maand september op zoek naar dé coolste sportclub van Vlaanderen. Is jouw sportclub echt de coolste? Aarzel dan niet om een filmpje (max 1') te maken en toon aan waarom jouw club het verdient om als coolste sportclub van Vlaanderen uitgeroepen te worden!
De winnaars (1 per provincie) gaan naar huis met een waardebon van 1000 euro! De hoofdwinnaar ontvangt een totaalbedrag van 2000 euro!
Alle winnaars worden op 24 oktober (tussen 12u en 13u) bekend gemaakt tijdens de speciale Kwistet-uitzending van MNM! Deelnemen kan nog tot 30 september! Klik hier om jouw filmpje in te zenden en/of om meer informatie te verkrijgen betreffende de actie! Veel succes! 

Slecht nieuws voor onze Gentse vrienden. Controleurs van de Vlaamse Milieumaatschappij en het Agentschap Zorg en Gezondheid hebben in de zwemvijver van de Gentse Blaarmeersen een bloei van cyanobacteriën vastgesteld.
Hierdoor is beslist dat er tijdelijk niet meer gezwommen mag worden in de zwemvijver en in de Krekenplas. Benieuwd naar de waterkwaliteit van jouw regio? Kom het hier snel te weten!    

Dit jaar is september dé maand van de sportclub. Hiermee is Sport Vlaanderen al aan zijn 10e editie toe. Wil jij jouw sportclub ook in de kijker zetten of heb je een leuk initiatief om mensen warm te maken voor jouw club of sport?
Ga snel naar de website van Sport Vlaanderen en doe mee met een actie om jouw sportclub voor het grote publiek in de kijker te zetten. Bouw samen met ons aan de toekomst van jouw club want samen maken we het verschil! 

Schrik om je te vervelen dit weekend? Dan hebben wij de perfecte oplossing! Het BK Lifesaving Open Water is er weer! Ook zo benieuwd wie dit jaar in de prijzen zal vallen? Kom dan zeker eens langs en schreeuw de deelnemers vooruit!
Is het je eerste keer? Dan heb je zeker geen excuus om niet te komen!
Heb je het al meegemaakt? Dan weet je dat er geen excuus goed genoeg is om niet te komen! Amusement en (top)sport van de hoogste plank!

Wanneer? 
Zaterdag 25 augustus 2018 & zondag 26 augustus 2018
Start telkens om 10u

Waar?
Koning Ridderdijk 90 - 9434 Middelkerke


 

David Schoukens smallWelkom in het RedFed-team! 

David Schoukens is momenteel werkzaam op het RedFed-secretariaat. Hij zal alle taken van onze huidige Sporttechnisch Coördinator recreatieve sportbeoefening opvolgen gedurende haar afwezigheid.

Je kan David steeds bereiken op het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 016/35.35.00.

Sinds kort is het eindelijk zover! Dankzij het statuut verenigingswerk kan de reddingssport gebruik maken voor de vergoeding voor sportbegeleiders, scheidsrechters, juryleden, ... .    
Dankzij dit statuut op maat kunnen trainers e.d. sinds 15 juli aan de slag in alle sportclubs waarbij men tot 500 euro/maand (6000 euro op jaarbasis) onbelast kan bijverdienen.
Dit statuut is een belangrijk aspect i.f.v. het blijven optimaliseren van kwaliteitsvolle sportbeoefening van onze redders, docenten en de reddersport in specifiek.  

Graag meer weten? Op vlaamsesportfederatie.be/verenigingswerk vinden jullie nog meer nuttige informatie terug. Ook worden door het Dynamo Project een aantal infosessies georganiseerd in het najaar voor al onze clubs die hier interesse voor hebben. Voor meer informatie kan men steeds mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..