european week of sportWie sport, beleeft meer. En dat geldt natuurlijk niet alleen in Vlaanderen, maar ook ver daarbuiten. Daarom start vanaf 23 september 2018 de Europese week van de Sport. Dit initiatief van de Europese Commissie wordt voor de vierde keer georganiseerd en spoort onder het thema ‘#BeActive” iedereen aan om tijdens de week van de sport actief te zijn, en dat het hele jaar te blijven.

Sport Vlaanderen wil, in samenwerking met VSF en ISB, een extra Europese dimensie toevoegen aan de Vlaamse actie. Daarom dagen zij de Vlaamse sportclubs uit om een samenwerking, uitdaging, uitwisseling,... aan te gaan met een andere Europese club. De initiatieven die geselecteerd worden kunnen rekenen op een ondersteuning van maximaal € 750.

Hoe ga je als sportclub tewerk?

  • Zoek contact met een buitenlandse club. Eventueel de zustergemeente van jouw stad.
  • Werk een initiatief uit dat tijdens de Europese Week van de Sport (23 t.e.m. 30 september) plaatsheeft. Dat kan bijvoorbeeld een uitwisseling zijn, een uitdaging, een samenwerking, een ludiek filmpje, ...
  • Dien je project in voor 8 juni 2018 en voeg een korte toelichting toe van het actieplan. Klik hier om je clubinitiatief te registeren.
  • Indien het project wordt goedgekeurd, post je minstens 3 berichten op sociale media en gebruik je de correcte hashtags (#Beactive en #sportersbelevenmeer).
  • Na afloop van de Europese Week van de Sport bezorg je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een kort verslag van je initiatief en de bewijzen van de onkosten die je hebt gemaakt.