Auto te water

Tijdens deze praktische sessie leer je wat je moet doen wanneer je met een auto te water gaat. Na een korte theoretische inleiding zet je de stap naar de auto. Je leert en ondervindt in levenden lijve welke handelingen je moet of kan stellen wanneer je auto in het water belandt.

Elk jaar organiseert een erkende reddingsclub van RedFed een sessie Auto te water. Een sessie wordt meestal georganiseerd in open water.

Toelatingsvoorwaarden

Er zijn geen toelatingsvoorwaarden voor het deelnemen aan een sessie Auto te water.

Programma

Deze praktische sessie duurt maximaal 2 uur, afhankelijk van de organisator (erkende reddingsclub).

Diploma

Je kan het bronzen, zilveren en gouden brevet Auto te water behalen. Bij een bronzen brevet kom je uit de auto als de auto op het water drijft. Bij een zilveren (zwembad) en gouden (open water) brevet kom je uit de auto als de auto volledig onder water is.

Bevoegdheden

Je leert welke handelingen je moet doen wanneer je auto in het water belandt. Daarnaast behaal je geen extra bevoegdheden met het diploma Auto te water.

Kostprijs

De kostprijs voor een sessie Auto te water is afhankelijk van de organisator (erkende reddingsclub).

Indien je een private sessie Auto te water wil aanvragen voor jouw organisatie of bedrijf, neem je best contact met het RedFed-secretariaat via [email protected]

Internationaal

Er is geen internationalisering van het brevet Auto te water mogelijk.

Kalender

De acties Auto te water die openstaan voor het grote publiek kan je terugvinden in de activiteitenkalender. Je selecteert op Event (= Categorie) en Auto te water (= Type). De mogelijkheid om in te schrijven kan je hier eveneens terugvinden.

Indien je een private sessie Auto te water wil aanvragen voor jouw organisatie of bedrijf, neem je best contact met het RedFed-secretariaat via [email protected]