Rescue Day

De Vlaamse Reddingsfederatie vzw biedt niet-alledaagse en leuke initiaties reddend zwemmen aan, zowel in het zwembad als in open water. Het programma wordt samengesteld in overleg met de verantwoordelijke en/of leerkracht. Er zijn verschillende mogelijkheden om het programma in te vullen. De deelnemers kunnen leren redden in alle mogelijke facetten:

  • Open water reddingstechnieken
  • Sportproeven van het reddend zwemmen en estafettes
  • Survivaltechnieken
  • Reanimatie en EHBO
  • ...

Bovenstaande onderwerpen worden volledig op maat van de aanvrager georganiseerd: een hele of halve dag, in standenwerk, in combinatie met andere sporten, etc.

Voor wie?

De minimumleeftijd is 8 jaar. Aangezien er gezwommen wordt, is de basiskennis van zwemmen aan te raden. De deelnemers hoeven echter geen 'goede' zwemmers te zijn.

De aanvrager verzorgt de inschrijvingen van de deelnemers.

Locatie?

Zowel zwembad als open water locaties (meer, zee, recreatiedomeinen, Belgische kust...) zijn mogelijk voor het aanbieden van lifesavingactiviteiten.

De accommodatie wordt vastgelegd door de aanvrager.

Prijs?

Er zijn 2 mogelijkheden:

  • halve dag: € 200/lesgever
  • hele dag: € 300/lesgever

Er wordt één lesgever per 20 leerlingen voorzien. Alle prijzen zijn inclusief sportles, lesgever, materiaal en verplaatsing.

De betaling gebeurt steeds op factuur (evt. met vermelding bestelbonnummer).

Wil je een rescue day aanvragen?

Stuur je aanvraag per mail door naar [email protected].

Ik wil deelnemen aan een rescue day

Alle initiaties reddend zwemmen die openstaan voor het grote publiek kan je terugvinden in de activiteitenkalender. Je selecteert op Sport (= Categorie) en Recreatie (= Type). De mogelijkheid om in te schrijven kan je hier eveneens terugvinden.